12/30/2012

Lubatud järg Roosiprosside tegemise õpetusele  

Kõigepealt liimipüstol sooja.

Alustame 2 "kinnise" nupu lehtedega kaunistamisega. 
Sättige nupp organsa lehe sisse. Vaadake, kas mahub - kui ei mahu, siis lõigake veidi otsa lühemaks. Mõelge läbi, kuidas nupp peaks asetsema selle lehe sees. Nüüd tuleks panna tilk liimi organsa lehe sisse ja kohe sellele järgi roosinupp. Kohendamiseks on aega ca 30 sek, siis hakkab liim juba hanguma. Nüüd teha sama moodi atlass paelast tehtud lehekesega. Minul tuli selline tulemus. Sama korrata ka teise"kinnise" nupuga.

  

Järg on jõudnud roosiõite kokku panemiseni.
Kõigepealt pange õied kokku ilma liimita, vaadake kuidas nad kõige paremini kokku sobivad. Kui parim paigutus on leitud, siis liimipüstol kätte, tilk liimi ühe õie küljele ja kaks suuremat õit omavahel külgepidi kokku. Ja kolmas kahe eelneva külge (liimi ikkavahele ka). Kuni liim taheneb, saab veel veidi kimpu vormida.

  

Nii näeb kimp välja tagant poolt. Kui on jäänud mõned liiga pikad otsad, siis võib julgelt need ära lõigata. Vajadusel palun küünla kohal veidi ära sulatada.



Nüüd tuleks leida sobiv kohta kahele kinnisele nupule ja need liimiga paika panna.



Nüüd veel atlass ja organsa lehed. Nende paigutamisel ei ole vaja muretseda prossi tagumise külje väljanägemise pärast. Kõik saab ilusti ära peidetud  

 

Enne, kui hakkate haaknõela või prossinõela kinnitama, on vaja lõigata sobivas suuruses atlasspaelast nelinurk ja selle servad küünlaleegi kohal ära sulatada. 

 

See nelinurk on vajalik prosssi tagaküljele jäänud segaduse peitmiseks ja prossikinnise paremaks kinnitamiseks. Kui segadus on suur, aga nõel väike, siis on vaja kahte nelinurka: suuremat segaduse peitmiseks ja väiksemat nõela kinnitamiseks. Mina sain ühega hakkama  

Vaadake oma prossi peale ja otsustage kuidas tahate sedakanda- milline õis üles, milline alla  Kui prossi paigutus on selge, siis prossi tagumisele küljele tuleks tõmmata liimiga haaknõela/prossikinnise pikkune triip. NB Mitte prossi keskele vaid rohkem ülemise serva poole, siis jääb pross paremini paigale.
Selle liimi triibu peale kinnitada haaknõel/prossikinnis ja kohe selle peale varasemalt lõigatud atlassist nelinurk.




Suruda kinni ja oodata kuni liim on veidi tahenenud. Siis lisada liimi mujale nii, et atlassist nelinurk oleks ilusti kinnitatud.



Ja pross ongi valmis  

No comments:

Post a Comment